امسال 170 هزار تن هندوانه به کشورهای مختلف خصوصا عراق صادر شده است. 


 ایران با بیش از 100 هزار هکتار سطح زیر کشت هندوانه سالانه بیش از دو میلیون و 300 هزار تن این محصول را تولید می‌کند که این میزان تولید ایران را در رتبه چهارم جهان در تولید هندوانه قرار داده است.

 به گفته نائب رئیس خانه کشاورز،کشورمان در تولید صیفی‌جات مزیت اقتصادی بالایی دارد و علیرغم تامین نیاز داخل سالانه از صادرات این محصولات به کشورهای همسایه، ‌کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج‌فارس بیش از 110 میلیون دلار ارزآوری عاید کشورمان می‌شود که در این میان هندوانه سهم بالایی دارد و امسال بیشترین میزان صادرات بین میوه و صیف‌جات را به خود اختصاص داده است
 این محصول در چهار فصل سال در مناطق مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، لرستان، یزد، همدان، اصفهان و ... تولید می‌شود؛ به طوریکه تولید هندوانه بهاره در جیرفت و کهنوج، میناب، ایرانشهر و دزفول صورت می‌گیرد و در تابستان نیز ورامین، سمنان، مشهد، اصفهان، همدان، تبریز، میاندوآب و ... برداشت کننده این محصول هستند. دزفول نیز تنها تولیدکننده هندوانه پاییزه محسوب می‌شود و میناب، جیرفت و کهنوج میزبان این محصول در فصل زمستان هستند.

 به گفته نایب رییس خانه کشاورز طی سه ماهه اول امسال 170 هزار تن هندوانه به ارزش بیش از 43.3 میلیون دلار به کشورهای مختلف از جمله عراق، ترکیه، امارات، کویت و بحرین صادر شده است.

 ایران با داشتن رتبه پنجم تنوع اقلیمی در جهان، تولیدکننده و صادرکننده انواع سبزی و صیفی از قبیل خربزه، هندوانه، بادمجان، هویج، کلم، فلفل، کاهو، خیار، سیب‌زمینی، انواع سیر و سبزیجات است؛ به ‌طوری که در تولید خیار و خربزه در رتبه سوم جهان، در تولید هندوانه در رتبه چهارم قرار داشته و رتبه هفتم تولید گوجه فرنگی در جهان را به خود اختصاص داده است.   منبع : daryanews